Rätt golv

Rätt golv

1. I vilket rum ska golvet ligga? Vardagsrum, sovrum, kök eller bad ställer helt olika krav

2. Vilket intryck ska det nya golvet skapa?

3. Vad får golvet kosta? Generellt kan man säga att man får vad man betalar för men ibland kan det faktiskt räcka med ett billigare laminatgolv om det t.ex. gäller ett sovrum där det blir mindre slitage. Det finns numera mycket vackra laminatgolv även om trä alltid är trä.  I "fina rummet" kanske man kan kosta på sig ett mer representativt golv och som ändå tåler mycket dagligt slitage men också kostar lite mer.

4. Trägolv kan vara mjuka eller hårdare. Ask är ett exempel på lite "hårdare" golv. Ett hårdare golv som ask håller betydligt längre än t.ex ett mjukt furugolv och ser fräschare ut längre.

5. Om det handlar om ett äkta trägolv bör man också tänka på att vissa träslag tål åldring bättre än andra. Ett ek-golv gulnar ganska mycket medan t.ex ett golv av wänge visserligen också också åldras men det kan t.om. få en djupare och vackare ton i takt med åldern.

6. Handlar det om att lägga golv i t.ex badrum eller tvättstuga bör man satasa på ett tätt golv som t.ex klinker eller plastmatta. Om Du väljer klinker är det ytterst viktigt att arbetet blir utfört enligt byggkeramiksrådets anvisningar. Vi är våtrumscertifierade och kan vägleda Dig.

7.Kakel och klinker finns i väldigt många kvaliteter. Precis som för trägolv gäller det att noga överväga hur slitaget kommer att se ut. Medan klinker är ett homogent bränt material som tål stort slitage är klinker en enklar variant där mönster oftast är på applicerat med en tryckmetod innan det bränns. Det gör att mönstret kan slitas med tiden.

8. Plastgolv finns också som ett kostnadseffektivt alternativ. Kom gärna till vår utstälning och se på fina exempel på moderna plastgolv där man får vara expert för att skilja "äkta vara" från plasten. Plastgolv är utmärkt i våtrum.

9. Ljust eller mörkt golv? DFet finns ingen frundregel men många tycker att ett mörkare golv bidrager till  en mer ombonad miljö. Dock är det viktigt att se på hela rummet och skapa ett helhetsintryck där de olika delarna passar ihop. Färgsättning på väggar och rummets inredning spelar stor roll för helhetsintrycket.

10. Textilgolv eller hårt golv? På ett hårt golv som laminat eller trägolv upplever många att dammråttorna syns tydligare än på ett textilgolv där dammet "binds" på ett annat sätt. Många anser att textilgolv kan framkalla dammallergier vilket är fel. Snarare är det så att dammet binds i textilmattaor. "Man vet var dammet finns". Är det då t.ex en textilmatta med öglor är det mycket lättstädat.

Hitta till oss

Floravägen 54 i Kävlinge, mittemot miljöstationen. 

Klicka här för en större karta

Klicka här för en större karta!

Kontakta oss

Öppettider

Våra öppettider är må-fre 10 - 16

Lördag o Söndag stängt

Butik: 046-73 46 16

E-post: micke@mickesgolv.se

Hemsida:  www.mickesgolv.se

Vill du att vi ska kontakta dig?

Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.